UniHockey

UniHockey
Vanaf februari 2017 staat Uni Hocky, ook wel Floorball genoemd, weer op de sportagenda van Sportcentrum Flidunen.
Iedere dinsdag, m.u.v. de vakanties, bieden we UniHocky aan van 17.15 tot 18.15 uur.

In 2015 en begin 2016 was UniHocky een groot succes. Het blijkt een populaire sport onder de Vlielander jeugd. UniHocky/Floorball, is vooral een populaire sport in landen als Zweden, Finland, Noorwegen, Zwitserland en Tsjechië. Omdat de sport in een gymzaal beoefend wordt, kan hij het hele jaar gespeeld worden. Er bestaan officiële UniHockey competities.
Een UniHockeyveld is net zo groot als een zaalvoetbal- of handbalveld (40 bij 20 meter). Bij de kinderen is dat 27-15 meter. Om het veld staat een boarding, waardoor de bal vrijwel altijd in het spel blijft. Eens erover wordt de bal stilgelegd en mag er drie seconden gewacht worden om beginnen te spelen. Net als bij ijshockey staan de doelen in het veld, waardoor de spelers achter het doel door kunnen spelen. Naast het officiële UniHockey bestaan er ook varianten die op een kleiner veld gespeeld worden, zoals kleinveld met keeper in een halve sporthal en kleinveld zonder keeper in een halve sporthal of gymzaal. Deze varianten worden meestal met 3 tegen 3 gespeeld.

Al met al een sport waarin vele variaties mogelijk zijn, en vanaf 7 februari wekelijks op de sportagenda bij Sportcentrum Flidunen.

UniHockey is geheel GRATIS als je kind in het bezit is van een VIPkaart. (Meer informatie vind je op de website onder de link VIPkaart)
Heeft je kind geen VIP kaart dan bedragen de kosten:

Inschrijven voor 3 maanden UniHockey en daarna maandelijks opzegbaar: € 17,50
Inschrijven voor 6 maanden UniHockey en daarna maandelijks opzegbaar: € 15,00
Inschrijven voor 12 maanden UniHockey en daarna maandelijks opzegbaar: € 12,50

Geef je kind op door op het online inschrijfformulier je keuze te vermelden. Je ontvangt van ons een bevestiging van inschrijving.

Kort samengevat:

Wanneer: ieder dinsdag van 17.15 tot 18.15 uur
Leeftijdscategorie: Groep 5 t/m VMBO klas 2
Kosten: GRATIS indien een VIP kaart, anders als hierboven vermeld.