Vuurtorenloop Vlieland

Vuurtorenloop op Vlieland: vol verrassing en variatie

Een ontspannen wandeltocht of uitdagende hardloopwedstrijd, deelnemers kunnen zelf kiezen bij de vuurtorenloop. De ‘loop’ is zowel bedoeld voor wedstrijd- als recreatieve lopers.

Voor de hardlopers wordt de afstand – per zeemijl – aangegeven door boeien.  De route voert over het Noordzeestrand, langs de jachthaven, over de Waddendijk en door het dorp. En natuurlijk over het Vuurboetsduin, bij de 10 zeemijl zelfs twee keer! Ook de afstanden zijn bijzonder: 5 of 10 zeemijl, dat wil zeggen: 9,25 of 18,5 kilometer.

Ook de wandeltocht heeft een afwisselend parcours, met onderweg tal van verrassende en ludieke locaties en vermaak voor de deelnemers. Zo wordt de vuurtoren beklommen en voert de route dwars door privétuinen en woonhuizen.  Over afstanden van 5 zeemijl (9,25 km) of 10 zeemijl (18,5 km). De tocht over het Noordzeestrand, door bos en duin, over de Waddendijk en door het dorp is erg. Laat u onderweg verrassen door muziek en ander vermaak.

De vuurtorenloop leent zich bij uitstek voor een langer verblijf op Vlieland. Inschrijven kan via de website www.vuurtorenloop.nl. Naast de sportieve prestatie staat het plezier voorop. De vuurtorenloop is een echt loop- en wandelfeest. Maar pas op: als je één keer geweest bent, ben je verslaafd.

Kijk voor alle informatie op www.vuurtorenloop.nl

Wandelen, vol verrassing en variatie (5 en 10 zeemijl)

De wandeltocht is vooral een belevingstocht, die langs tal van verrassende en ludieke locaties voert. Zo beklimt u bijvoorbeeld de vuurtoren, wandelt u door privétuinen en huizen, ziet u de praktijk van dokter Deen en wordt u verrast door entertainment en smakelijke verrassingen langs de route. De routes zijn elk jaar anders. Meer info volgt.

Het gaat niet zozeer om de afstand, maar vooral om de eilandbeleving. De Vuurtorenloop is een overgetelijke wandelervaring.

Hardlopen, mooi zwaar! (5 en 10 zeemijl)

Voor de hardlopers wordt de afstand – per zeemijl – aangegeven door boeien. De route voert over het Noordzeestrand, langs de jachthaven, over de Waddendijk en door het dorp. En natuurlijk over het Vuurboetsduin, bij de 10 zeemijl zelfs twee keer!

Route 10 zeemijl (daadwerkelijk 18,3 km):

Route 5 zeemijl (daadwerkelijk 9 km):

Jeugdloop

vtl13 018Voorafgaand aan de Vuurtorenloop wordt een jeugdloop gehouden voor de jeugd van 6 tot en met 15 jaar. Ook hiervoor kun je je inschrijven via deze website.

Het parcours gaat door het bos rond Sportcentrum Flidunen.

  • Van 6 tot en met 8 jaar: ca. 700 meter
  • Van 9 tot en met 12 jaar: twee rondes van ca. 700 meter (dus ca. 1.400 meter)
  • Van 13 tot en met 15 jaar: drie rondes van ca. 700 meter (dus ca. 2.100 meter).

Je dient uiterlijk om 11.00 uur aanwezig te zijn. Om 11.15 uur is er een gezamenlijke warming-up met aansluitend de verschillende starts.

Onderweg is er, net als bij de ‘echte’ loop, verzorging met sportdrank, water, sponzen en fruit. Na afloop krijgt iedere deelnemer een fraaie medaille.

Meedoen aan de jeugdloop kost 5 euro. Vlielandse deelnemers lopen gratis mee.

In de drie categorieën zijn er prijzen voor de drie snelste jongens en meisjes. De prijsuitreiking is, net als bij de volwassenen, rond 16.00 uur bij sportcentrum Flidunen.